utorok 30. júla 2013

Summer Challenge: Ocean/Sea


Dnes trochu s omeškaním, ale predsa prichádzam s ďalším článkom môjho Summer Challenge (viac info TU). Manikúru som mala hotovú síce už v nedeľu, ale písať článok v tých tropických teplotách bolo vážne nad moje sily... Aj keď tohtotýždňová téma je príjemná, osviežujúca, s názvom Ocean/Sea, príjemnejšie mi s ňou bolo v bazéniku než pri počítači :-)


Ako ste si isto všimli, oceánsku tému som sa nesnažila stvárniť nejako prudko originálne a inšpiráciou mi bol korálový ostrov a trochu aj rozprávka Hľadá sa Nemo.
Nakreslila som si na nechty desať druhov morských potvoriek a celkom som si dala záležať na detailoch a pri ich vytváraní som použila asi milión lakov, farieb, glitrov, nástrojov a techník. Keby ste len vedeli aký neporiadok som potom upratovala :-)


Nejdem vám sem opisovať ani postup a ani použité materiály, lebo by sme tu boli donekonečna a aj tak by som si na všetko nespomenula :-) No ten nádherný modrý lak s jemnou striebristou perleťou, ktorý držím v rukách je Nubar - Blue Hydrangea a použila som ho ako podklad. Moc z neho pod mojimi čarbanicami nevidieť, ale je tam a určite bude mať aj vlastnú recenziu.
Ak by ste ale predsa len chceli niečo vedieť, opýtajte sa v komentároch, poctivo vám odpoviem. 


Tu si môžete kuknúť všetky moje mokré zvieratká pekne v detaile. Zvlášť upozorňujem na morského koníka, ktorého som kreslila ľavou rukou :-O



A ak si kliknete na moju FB funpage TU, nájdete ešte zopár fotiek týchto potvoriek v ich prirodzenom prostredí, vo vode :-)


S Pipi (jej článok TU) sme sa tentoraz náhodne zhodli a nosíme modré nechtíky s okatými rybkami. Všetky sa jej krásne podarili a mne sa najviac páči tá "škuľavá" hviezdica :-))) Úprimne som sa na nej zasmiala!


Pipi navyše nelenila a napísala aj krátky postup:

1) podklad cez cely necht- pupa M082
2) na volny okraj nechtu take nepravidelne "ombre"- essence  38 Choose me!
3) bublinky zdobickou od cinanov (nema ziadne oznacenie :D
4) rybicky a priserky ako vzdy domalovane akrylovkami
5) top coat


Ktorá príšerka vás najviac pobavila?


pondelok 22. júla 2013

Summer Challenge: Nautical


Na dnešnú tému z mojej výzvy Summer Challenge (viac info TU) som sa tešila asi úplne najviac. Námornícky motív býva jarnou a letnou stálicou každý rok a keďže mojou obľúbenou farbou je  tiež tmavomodrá, vedela som, že Nautical manikúru si užijem ;-)

Nechcela som však vás a ani seba nudiť osvedčenou kombináciou červeného, modrého a bieleho laku, tak som k trikolóre pridala ešte béžovú. Myslím, že všetky farby k sebe krásne pasujú, práve tá béžová zjemňuje kontrast medzi nimi a dodáva taký jemný "vintage nádych".


Ak sledujete môj Facebook (TU), možno už tušíte, že tento nail art bol aj skúškou mojich nových serepetičiek na nechty. Z bornprettystore.com som si za pár centov objednala nové tenučké štetce, moderné zlaté a strieborné vybíjance a konečne aj ozdobné pásky na nechty. A to všetko som použila :-)
Zlaté peniažteky vyzerajú ako gombíky na námorníckej uniforme, pásky mi pomohli vytvoriť trochu rovnejší pásikatý vzor a so štetcami som čarovala pri DIY nálepkách na nechty.

Ak ste sa pozastavili na poslednom slovnom spojení, pekne pokračujte, všetko vysvetlím ;-) Vyskúšala som novú techniku zdobenia, ktorú som napozerala na YouTube (napr. TU). A nedopadlo to vôbec zle.
1. Podstata spočíva v tom, že na rovnú igelitovú fóliu (radšej hrubšiu) nanesiete do tvaru malého štvorčeka nejaký dobrý priesvitný lak. Ja odporúčam Seche Vite alebo Tekuté Sklo, tie sa dajú potom z fólie dobre odlepiť.
2. Necháte uschnúť a pokračujete štetcami, bodkovačom a farebnými lakmi, z ktorých vytvoríte vzory aké vás napadnú. Veľká výhoda pri tejto technike je to, že všetko maľujete pravou rukou, takže výsledná manikúra na oboch rukách bude rovnaká :-)
3. Keď už celý výtvor uschol, odlepíte ho z fólie, môžete jemne obstrihnúť a prilepíte ho na čerstvo nalakovaný, ešte mokrý necht. Jemne popritláčate a nakoniec všetko zalakujete topcoatom.


Uznávam, že je to trochu babračka, ale mne táto technika zachránila dnešný článok. Vedela som, že nebudem moc stíhať urobiť si na pondelok nechty a tak som využila čas, ktorý som mala predchádzajúci týždeň. Pripravila som si zdobenie v podobe týchto nálepiek pár dní dopredu :-)


Už tradične vám na záver článku ponúkam tiež fotografie od bloggerky Pipi, ktorá statočne spolupracuje na Summer Challenge a moc sa jej darí. Námornícku tému vystihla veľmi dobre - kotvičky, pásiky, čajky a ružičky, všetko tu máme :-)


Ako sama píše k opisu svojho nail artu, použila biely lak ako podklad, maľovala akrylovými farbami a pečiatkovala červeným lakom. Na jej blogu si dokonca môžete pozrieť aj video-návod (TU)


sobota 20. júla 2013

Sally Hansen - Cuticle Eraser + Balm

V starostlivosti o nechty sú pre moje pazúriky najdôležitejšie rôzne "mazátka" na kožičku. Sú výborné proti záderom, suchému okoliu nechtov a mám overené, že ak túto oblasť nezanedbávam, rastú mi nechty naozaj pevnejšie, zdravšie a menej sa lámu. Vyskúšala som veľa prípravkov, no obľubujem najmä čisté bambucké maslo, ktoré mi skutočne pomáha a vyhovuje mi aj svojou konzistenciou.

Občas sa však nechám zlákať aj na nejakú novinku, zaujímavejšie zloženie, pestrejší obal, či výrobok od mojej obľúbenej značky. Ako napríklad tento krémik Sally Hansen - Cuticle Eraser + Balm, ktorý obsahuje výťažky z uhorky a bieleho čaju.


Podľa popisu by mal odstraňovať suchú nechtovú kožičku a zároveň hydratovať v jednom kroku. Určite aj preto je tento produkt dvojfarebný, zeleno-biely, v tvare  roztomilej špirálky. No, moja už taká roztomilá nie je, pretože balzam používam často a rozpatlala som ho :-)
Konzistenciou je pomerne zvláštny, taký pastovitý a silne mi pripomína rozmočené mydlo. Nie je priveľmi mastný a dokonca sa ani teplom rúk neroztápa, to znamená, že kam ho nanesiete, tam aj zostane. Ja si ho vždy vmasírujem do okolia nechtového lôžka a nechám pôsobiť buď cez celú noc, alebo len nejakých 15 minút a potom zmäknutú kožičku pozatláčam pomarančovým drievkom, umyjem a dokončím manikúru.

Musím uznať, že suché šupinky z nechtov naozaj odstraňuje dobre a ľahko s ním dosiahnete hladký povrch nechtov aj tesne pri kožičke. Hydratuje tiež obstojne, je pravda, že pri pravidelnom používaní moje prsty vyzerajú lepšie, zádery sa mi skutočne nerobia a kožička nerastie tak besne ako zvyčajne ;-) Navyše mi veľmi príjemne vonia, cítiť z neho hlavne tú uhorku.
Nespravil síce pre rast a pevnosť mojich nechtov toľko, čo dokáže bambucké maslo, ale to nemá ani v popise práce, takže mu to nevyčítam.

Pre mňa je toto jeden z produktov, ktorý splnil, čo deklaruje na obale a som za to rada a rada ho používam.
Aké mastičky na nechty máte vy? Pomáhajú vám, alebo považujete tento krok pri manikúre za zbytočný?


pondelok 15. júla 2013

Summer Challenge: Neon Colors


Je tu ďalší pondelok a s ním aj ďalšia téma na letný nail art (všetky témy nájdete TU). Dnes máme v poradí Neon Colors a ja som manikúru pojala hlavne jednoducho, dúhovo farebne a v podstate bez nail artu :-D

Už dávnejšie som videla obrázok podobných nechtov na Facebooku a vedela som, že ten námet istotne skúsim. Veď to nie je nič zložité, vybrala som si tri jasné, svietivé a neónkové laky:
Orly - Beach Cruiser (recenzia TU)
Nubar - Lemon
Color Club - Blue Light (recenzia TU)
O ostatné sa postarali zákonitosti miešania farieb a ja som tak okrem ružovej, žltej a modrej získala aj oranžovú, zelenú a fialkovú. No krása, toľko odtieňov na jednej ruke :-)


Celá manikúra vznikla nekomplikovanou technikou, kde som na kúsok špongie naniesla vedľa seba dva laky a potom ich odtlačila na nechty s nalakovaným bielym lakom. No a odstránila odlakovačom zvyšné farbičky z prstov. Táto posledná fáza je pre mňa vždy najhoršia ;-)

Čo na lakovaní nechtov máte najneradšej vy?


Tento týždeň nesklamala ani kreatívna Pipi a poslala mi svoj úžasný výtvor. Musím uznať, že sa s nechtíkmi pekne vyhrala a neónovú farbu, lak Orly - Hot Shot použila ako zaujímavý akcent, ktorým osviežila geometrické vzory. Naozaj veľmi podarená manikúra!



piatok 12. júla 2013

Essence - Walk On Air & Water Marble


Ešte v jednom príspevku sa vrátim k nášmu stretnutiu bloggeriek, ktoré bolo minulú sobotu v Piešťanoch a bolo mimoriadne podarené :-) Ukážem vám nechty, ktoré som si na túto príležitosť vytvorila.

Ako základnú farbu celej manikúry som si zvolila lak Essence - Walk On Air a nalakovala ho na osem nechtov. Je to prenádherná sýta modrá, v skutočnosti trošilinku tmavšia ako na fotkách. Úplne kryje v dvoch vrstvách a lakuje sa veľmi dobre, hladko a rovnomerne. Trošku som mala problém s výdržou, už cestou na stretko som vo vlaku musela dolakovať jeden oťuknutý rožtek. No nakoniec to zvládol a ďalšie opravy som počas troch dní nepotrebovala.

Za spoločníka pre tento výlet som mu vybrala môj obľúbený béžový lak Opi - Did You Ear About Van Gogh?, ktorý som naniesla iba na prstenníčky a pohrala sa s technikou water marble.


Samozrejme spoločná foto lakových blogeriek nesmie chýbať! :-)

Arvonka sa krásne vyhrala s leopardím vzorom a minimašličkami na červenom podklade. Stihla už o svojom výtvore napísať aj článok, ktorý si môžete prečítať TU.
Suzi svoje - ako vždy - dokonalé nechty predviedla s úžasne trblietavým lakom od Gabrielly Salvete, No.133 a viac jeho fotiek nájdete TU.


Pristane nám to takto spolu, však? :-)


pondelok 8. júla 2013

Summer Challenge: Tropical Coctail


Myslím, že je na prvý pohľad jasné pre aký koktejl som sa dnes rozhodla... Zmes zelených odtieňov a malé limetky, znamenajú jediné - MOJITO :-)
U nás doma je veľmi obľúbené, najmä preto, že mužovi takmer žiadny alkohol nechutí a jediné čo si občas rád dá je tento osviežujúci nápoj. Preto mätu pestujeme v kvetináči a hocikedy nás napadne, môžeme si ho namiešať.

Ja som si ho tentoraz pripravila vo forme manikúry. Do ešte mokrého základného žlto-zeleného laku som kvapla pár kvapiek ďalších tmavších zelených lakov a rýchlo špáradlom roztiahla smerom ku špičke. Dozdobila som to ešte niekoľkými béžovými bodkami a samozrejme aj umelým ovocím z fimo hmoty. Úplne na záver som všetky nechty pretrela novým lakom Astor - No.3064, ktorý je priehľadný, s veľkým množstvom bieleho perleťového shimmeru. Vyzeralo to moc dobre, presne ako vychladené mojito s ľadovou drťou v orosenom pohári :-)


A keďže dnes prichádzam s príspevkom v hodine dvanástej a pondelkový článok stíham len tak-tak, mám pre vás aj malé odškodnenie :-) Zopár fotiek zo sobotného stretnutia bloggeriek v Piešťanoch.


sobota 6. júla 2013

Orly - Beach Cruiser


Viete čo? Asi som našla najlepšiu neónku!
Teda ja som nikdy na ne nebola nejako zvlášť zaťažená, ale túžila som mať jednu peknú svietivú ružovú v zbierke. Vlastne len tak do počtu a pre istotu ak by som niekedy dostala chuť na extra bárbí nechty.

Takže keď v našom meste otvorili obchodík s lakmi od značky Orly (majú aj e-shop TU), išla som tam so zámerom uchmatnúť tú najžiarivejšiu. A podarilo sa, našla som odtieň Orly - Beach Cruiser. Jednoducho sa nedal prehliadnuť :-)


Ako vidíte na fotkách, farba je maximálne bláznivá, nápadná a ukričaná. Dokonca aj ružový zvýrazňovač pri nej bledne závisťou. Keď som bola malá, volali sme tieto extrémne jasné farby "pindžová";-) Neviem z čoho to vzniklo, ale znovu som dnes oprášila to slovo :-)
Páči sa mi najmä to, že nemá v sebe žiaden shimmer, nič ma v nej neruší, je to čistá hladká krémovka.

Navyše sa aj nanáša výborne, lebo tento lak je hustejší ako som od neónky očakávala - netreba dať ani biely podklad. Kryje v dvoch vrstvách a schne rýchlo. Pozrieť si ho tu môžete bez topcoatu, takže aj lesk má veľmi pekný. Nosila som ho štyri dni a na mojich nechtoch držal pekne.
Takže ja som spokojná a určite sa vrátim pre ďalšie neónové odtiene.

Aké zvýrazňovačky nosíte najradšej vy? Zelené, oranžové, žlté alebo tiež ružové? :-)



streda 3. júla 2013

Anniversary cake



Moji svokrovci mali pred pár dňami výročie sobáša. Keďže bolo okrúhle, už štyridsiate, pripravili sme im s mužom prekvapenie - do cukrárne odkiaľ mali aj svadobnú tortu, sme im dali upiecť tiež jednu na oslavu tohto významného dňa. Torta sa podarila, bola krásna a hlavne dobrá!

No a aby ste z nej aj vy niečo mali, urobila som si podľa nej manikúru ;-)


Namiesto sladkého fondánu som použila starší lak Opi - Svedish Nude, ktorý má krásny mäkký biely odtieň maslového krému a na nail art sa výborne hodí. Na zopár nechtov som namaľovala špičku ako pri francúzkej manikúre a na ostatné som sa pokúsila tenkým štetčekom vytvoriť kvetinky z torty. Nie sú to úplne verné kópie, ale nevadí, celkovo sa mi to páčilo. A aspoň raz za čas som nosila takmer decentné nechty :-)


Robievate si aj vy špeciálne nechty na špeciálne príležitosti?


pondelok 1. júla 2013

Summer Challenge: Fresh Fruit


Zelené brehy, červené more a čierne rybky v ňom... Hádajte, čo je to? :-)

Na prvý prázdninový pondelok a prvý deň mojej letnej výzvy (podrobnosti TU) som nám naordinovala ovocnú kúru. A pre mňa je cez leto najlepším ovocím MELÓN! Aj keď ... práve som si uvedomila, že je to vlastne zelenina :-O Som ja ale trdlo.
No čo, nechty sú hotové, tak si o nich aj tak niečo povieme.


Na vytvorenie tejto sviežej sladkej manikúry som použila najmä lak Catrice - I Sea You!, ktorý sa mi svojim odtieňom najviac podobal na dyňu vodného melóna. Nalakovala som ním väčšinu nechtov a aby bol výtvor autentickejší - tenkým štetčekom a žltým a tmavším zeleným lakom som dokreslila nepravidelné vlnky.
Ostatné nechty som nalakovala červeno-ružovým lakom, na špičku som opäť naniesla zelenú kôru :-) Prechod medzi farbami som zjemnila bielym lakom, ktorý som "naťupkala" starým rozstrapkaným štetčekom. Potom už len zopár čiernych semienok a mala som hotovo.


Uznávam, že je to trochu bláznivá manikúra, ale nosila som ju aj normálne a nikto sa nad tým nepozastavoval. Takže pohoda.


Keďže inšpirácie nie je nikdy dosť, na záver mám ešte fotky od vás - mojich sledovateľov, ktorý sa tiež chopili úlohy a predviedli nám svoje nechtíky na tému Fresh Fruit.

Prvá je od mojej novej čitateľky a zároveň bloggerky Pipi (jej blog TU), ktorá neváhala a zapojila sa do letnej výzvy spolu so mnou! Jej nail art na tému čerstvého ovocia je krásne farebný a hlavne exotický. Priznám sa, pitahayu nakresliť na nechty by ma asi nikdy nenapadlo, ale vyzerá to výborne! :-)



Ďalšou moc podarenou a veselou fotografiou ma potešila milá Barča, ktorá mi zaslala svoju manikúru inšpirovanú citrusovým ovocím. Na nechtíkoch prevláda svieža zmes žltej, oranžovej a bielej, na prostredníčku usporiadané do veľmi pekných a súmerných plátkov pomaranča. Tému vystihla moc dobre, lebo ako sama píše: "Když se řekne čerstvé ovoce, jako první mě napadne, jak při kousnutí štříká šťáva kolem!" A to je z obrázka veľmi dobre vidieť :-)



Dúfam, že týmito hosťovskými výtvormi nekončíme a nasledujúci pondelok sa k nám pripoja aj ďalší odvážlivci :-)

Takže ak sa vám letné témy (TU) na nail art páčia a chceli by ste prispieť svojou fotkou do nasledujúceho článku, pošlite mi ju vždy najneskôr do nedele do 21:00 hod. na mail nailsmaniac@centrum.sk.